|
Quick Contact
+123 456 5532

Starta din egen träningsblogg

Älskar du träning och har hållit på en längre tid? Eller ska du precis börja din resa och vill ha ett bra ställe att dokumentera detta? Oavsett vilket kan du vid dessa tillfällen starta en blogg och skriva om allt som rör träning. Det bästa med en blogg är att det är du själv som bestämmer innehållet till 100 %. Kanske vill du att den ska fungera som en dagbok där du delar med dig om dina med- och motgångar? Eller så vill du dela med dig av dina bästa övningar och tips? Här finns det inga rätt eller fel, utan allt handlar om vad du känner för.

Det kan vara bra att först bestämma ett upplägg på bloggen, då är det också lättare att komma igång. När du är på det klara med detta kan du börja skriva ner idéer till artiklar på en liten fusklapp. Kanske kan du till och med skriva några av artiklarna innan bloggen är i full gång, och spara dig själv lite tid. Då slipper du känna av bloggstressen där du måste blogga flera dagar i rad. Tänk också på att välja ut ett fyndigt namn, som avspeglar innehållet på bloggen och som fungerar bra på nätet. Det ska vara enkelt att komma ihåg och inte fyllt av en massa krångliga stavningar.

En blogg är så mycket mer än bara själva texten, speciellt när det handlar om träning. Lägg därför ner lite extra tid på att skapa en fin och inbjudande design som gör att man blir intresserad av stanna på sajten. Idag finns det flera tjänster likt WordPress där du med hjälp av färdiga mallar kan skapa en riktigt fin hemsida och blogg. Om du vill ta det steget längre kan du naturligtvis anlita någon som arbetar med webbdesign.

Bilder eller videor är också en viktig del av en träningsblogg. Vill du till exempel tipsa om övningar är det en fördel att ha med beskrivande bilder eller en video som visar hur du ska göra. Att bara skriva om övningen i text blir förvirrande och risken är att läsaren söker sig vidare till en annan sajt som ger en tydligare förklaring. Om du istället vill att bloggen ska vara mer som en träningsdagbok kan du lägga upp bilder som visar dina framsteg, eller annat som du tycker är relevant. Bilder hjälper till att skapa en mer personlig känsla som dina läsare verkligen kommer att uppskatta.

Precis som med träning är bloggandet någonting som handlar om långsiktighet och att inte ge upp. Var beredd på att det kommer komma svackor där du helst vill lägga ner allting. Det är i dessa lägen som det gäller att fortsätta blogga och inspireras.

Leave a Reply

Jujurecords.nu sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Jujurecords.nulogin form


epsilon